10-12 bitar
250g frusna hallon
2 msk + 2 dl socker
200 g chokladkakor tex oreos eller ballerina kladdkaka
2 ½ dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
200 g färskost av philadelphiatyp
rivet citronskal av en citron
½ dl färskpressad citronjuice
Garnering:
citronmeliss
300 g frusna hallon
3-4 bitar syltad ingefära
- Tina hallonen till kakan. Mosa dem tillsammans med 2 msk socker.
- Krossa kakorna grovt.
- Vispa grädden hårt med vaniljsockret.
- Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke och vispa sedan ned färskost, citronskal och juice.
- Vänd försiktigt ned de mosade hallonen och vispgrädden
- Häll smeten i en form ca 24cm i diameter klädd med plastfolie. Häll på kaksmulorna och ställ i frysen i 6 h.
- Tina hallonen till garnering. Hacka ingefäran fint och blanda med bären. Ställ i kylen.
- Ta fram ett litet tag innan servering och låt tina lite. Garnera precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar