söndag 26 juni 2011

Cheesecake med kexkross och ingefärshallon

Det blev en härlig midsommarefterrätt som kanske försvann lite i vad som blev ett hav av efterrätter. Men kakan var ändå god och värd att göra igen men mer glasstårta än cheescake tycker jag nog. Ett tips är att röra smeten som man gör när man gör glass under tiden som den fryser för att den inte ska bli så isig.

10-12 bitar
250g frusna hallon
2 msk + 2 dl socker
200 g chokladkakor tex oreos eller ballerina kladdkaka
2 ½ dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
200 g färskost av philadelphiatyp
rivet citronskal av en citron
½ dl färskpressad citronjuice
Garnering: 
citronmeliss
300 g frusna hallon
3-4 bitar syltad ingefära


  • Tina hallonen till kakan. Mosa dem tillsammans med 2 msk socker.
  • Krossa kakorna grovt.
  • Vispa grädden hårt med vaniljsockret.
  • Vispa ägg och socker pösigt i en  annan bunke och vispa sedan ned färskost, citronskal och juice.
  • Vänd försiktigt ned de mosade hallonen och vispgrädden
  • Häll smeten i en form ca 24cm i diameter klädd med plastfolie. Häll på kaksmulorna och ställ i frysen i 6 h. 
  • Tina hallonen till garnering. Hacka ingefäran fint och blanda med bären. Ställ i kylen.
  • Ta fram ett litet tag innan servering och låt tina lite. Garnera precis innan servering.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar