torsdag 20 oktober 2011

Älgbiffar

Vi fick älgfärs av mina svärföräldrar och det finns få saker som är så goda så här på höstkanten som älgfärsbiffar med svampsås. De improviserade biffarna blev riktigt saftiga och goda. Jag serverade dem med trattkantarellsås och hasselbackspotatis. Vill man kan man slänga på en klick lingonsylt också.

3 msk skorpmjöl
1 ½ dl grädde
1 gul lök
3 msk äppelmos
1 ägg
1 msk viltfond
1 msk hackad färsk rosmarin
stötta enbär
grovmalen svartpeppar
salt
1 kg älgfärs

Blöt upp skorpmjöl i grädden. Låt svälla i 10 min.
Finhacka eller riv löken.
Tillsätt äppelmos, ägg, fond och kryddor i grädden och skorpmjölet. Blanda väl.
Rör i köttfärsen och rör runt ett tag tills smeten är ganska slät.
Stek ett litet smakprov och krydda mer efter smak och behov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar