lördag 13 februari 2010

Hur knyter du din knut egentligen

Vi stod och slet med Gustafs slips här om dagen. Jag har alltid knutit en fusk knut på mina smala slipsar men på Gustafs breda sidenslips gick inte detta an. Nätet är en gudagåva i dessa lägen när Gentlemanna bibeln (en röd bok som står i bokhyllan, skänkt av Gustafs storebror men helt opedagogisk!) inte var till någon hjälp. Här är ett utdrag ur sidan jag fastnade för och som hjälpte oss genom denna pers som Windsor innebär.

"Slipsen är ett tortyrredskap för självplågare som funnits i hundra år. Men om nu seden kräver att du ska bära den så är frågan given. Hur knyter du din slips egentligen? Det finns tre vanliga knutar. Den enklaste ska jag inte ens försöka visa här för den blir bara sned och ful samtidigt som det inte är mycket svårare att göra en ordentlig knut.
Så vi börjar med den vanliga slipsknuten som de flesta använder. Den kallas ibland för halv Windsor och är enkel att lära sig. Den är dessutom ganska lätt att justera så den får ett någorlunda snyggt utseende. Bilden här nedan som visar hur du knyter den är från det håll du själv ser slipsen när du har den runt halsen."



http://www.kennethshem.se/Slipsknut.htm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar