söndag 26 juli 2009

Pappas ljuvliga körsbärspaj

Pappa bakade en ljuvlig körsbärspaj igår, helt improviserad. Han är duktig min pappa. Det var kanske mer kaka än paj men god var den i alla fall. Körsbären kan förstås bytas ut mot hallon eller blåbär eller andra bär. Men körsbär var mumsigt. Vi tvingade ur honom ett ungefärligt recept.

Pappas ljuvliga körsbärspaj

Botten:
100 g smör eller margarin
2 msk vatten
3 dl havregryn

Fyllning:
2 dl urkärnade körsbär
2 ägg
3 msk filmjölk
2-3 msk sesamfrö eller hackad mandel
1 dl socker

Gör en deg av matfett, vatten och havregryn.
Pressa ut den i en pajform och grädda i 225 grader tills den fått färg.
Fyll det gräddade pajskalet med körsbären.
Vispa äggen med sockret, tillsätt filmjölken och sesamfrö eller mandel.
Häll över bären och grädda i 200 grader tills pajen fått färg och smeten stelnat.
Servera med grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar