Pappa bakade en ljuvlig körsbärspaj igår, helt improviserad. Han är duktig min pappa. Det var kanske mer kaka än paj men god var den i alla fall. Körsbären kan förstås bytas ut mot hallon eller blåbär eller andra bär. Men körsbär var mumsigt. Vi tvingade ur honom ett ungefärligt recept.
Pappas ljuvliga körsbärspaj
Botten:
100 g smör eller margarin
2 msk vatten
3 dl havregryn
Fyllning:
2 dl urkärnade körsbär
2 ägg
3 msk filmjölk
2-3 msk sesamfrö eller hackad mandel
1 dl socker
Gör en deg av matfett, vatten och havregryn.
Pressa ut den i en pajform och grädda i 225 grader tills den fått färg.
Fyll det gräddade pajskalet med körsbären.
Vispa äggen med sockret, tillsätt filmjölken och sesamfrö eller mandel.
Häll över bären och grädda i 200 grader tills pajen fått färg och smeten stelnat.
Servera med grädde eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar