tisdag 18 september 2012

Honungskyckling på grönsaksbädd

5 kycklingbröst
salt och peppar

glaze:
½ dl japans soya
½ dl flytande honung
½ dl sweet chili sås
paprikapulver

Pesto
½ påse roccula
1 dl rostade solroskärnor
2 msk olivolja

sockerärtor
ett knippe sparris
½ påse roccula
1 mango (lite omogen)

Krydda kycklingen runt om med salt och peppar och lägg på en smord djup plåt.
Rör ihop ingredienserna till glazen och pensla över 1/3 på kycklingen.
Sätt in i ugnen på 175 grader tills den är genomstekt ca 40 min. Pensla kycklingen med glaze ytterligare två gånger under tillagningen.
Låt svalna och skär i skivor.

Mixa roccula, solroskärnor och olja till en slät pesto i blender eller med stavmixer.

Koka sparrisen lätt.
Skala och dela mangon i ca1x3 cm stora bitar.
Bryn sockerärtorna i en het panna så de blir aningens mjuka. Lägg i sparris och mangon på slutet hetta upp så den blir varm. Krydda med salt och peppar och rör i rocculapeston.
Lägg upp på ett stort fat och lägg den skivade, kalla kycklingen ovanpå.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar