onsdag 30 mars 2011

Spenatsoppa

Oftast tycker jag att soppor passar bäst på höst och vinter men det finns vissa undantag. Spenatsoppa är ett av dem och mormors grönsakssoppa, som jag tyvärr inte hann lära mig innan hon glömde bort hur man gör, är en annan. Massa järn finns det i spenatsoppa också så det är lite synd att reda av den med grädde och mjölk men det är så mycket godare. Jag gör den alltid på känn och serverar med ägghalvor som ju helst ska vara från mammas hönor. Här följer ett ungefärligt recept.


500 g hackad spenat
½ l grönsaksbuljong
½ l mjölk
1 dl grädde
½ dl vetemjöl
lite olja
två finhackade gula lökar
två vitlöksklyftor
två matskedar oregano (gärna grovhackad färsk)
smaka av med salt och svartpeppar

Fräs lök med kryddor och vitlök i oljan så att den blir mjuk.
Gör en redning av lite av mjölken och mjölet.
Tillsätt buljong, mjölk, grädde och koka upp.
Tillsätt redningen och koka. Om soppan önskas tjockare kan man tillsätta mer redning.
Servera med två halvor kokt ägg per portion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar