tisdag 23 augusti 2011

Lingonefterrätt



När man kokar lingonsylt blir det mycket skum uppe på som man inte kan ha med i burken för då kan det börja mögla. Jag experimenterade fram en efterrätt där man kan ta tillvara på skummet som faktiskt blev helt ok. Jag misstänker att man kan använda vanlig lingonsylt också om man inte precis kokat lingonsylt. Eftersom jag freestylade är alla mått ungefärliga

2 dl Skum av lingonsylt/sylt
2 äggvitor
1 dl grädde
3 st Digistive kex

Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vispa grädden hårt och vänd ner lingonen i grädden.
Vänd ner allt i äggvitorna och blanda försiktigt.
Bryt sönder digistivekexen i stora smulor och lägg i botten av fyra portionsskålar
Fördela lingonblandningen mellan skålarna och ställ i frysen i 2h.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar